НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА МОЛОДИХ ВЧЕНИХ ТА СТУДЕНТІВ

     

 

Науково-дослідна та інноваційна робота студентів це шанс для проактивної молоді отримати можливості для свого розвитку та допомогти Україні на шляху її розквіту. В університеті налагоджена система залучення студентів до наукової та інноваційної діяльності і це відкриває для студентів нові горизонти академічного зростання та професійного розвитку.

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт: 2023-2024 н.р 319 студентів переможці першого туру; 2022-2023 н.р. 266 студентів переможці першого туру; 2021-2022 н.р. за результатами 1 туру – 188 студентів переможців; 2020-2021н.р. за результатами II туру 52 студента; 2019-2020 н.р. за результатами II туру 69 студентів.

Харківський регіональний конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук проводився у травні-червні 2023 року. Переможцями конкурсу стали 5 студентів нашого університету, які одержали дипломи ІІ та ІІІ ступеня. НТУ «ХПІ» серед вузів Харкова посідає перше місце за напрямом «Технічні науки». У 2021 року 6 переможців, у 2020 році 6 студентів переможців, у 2019 – 7 переможців студентів нашого університету.

При підтримці Chernovetskyi Investment Group (CIG) в університеті проводиться відбір стартапів для освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB. Загалом, у відбіркових з 2019 по 2024 рр. у пітчах брали участь понад 150 стартап-проєктів. Переможці інноваційних проєктів отримують грант на подальший розвиток та кваліфіковану підтримку для розвитку своїх проектів.

Студенти нашого університету беруть участь у міжнародних конкурсах студентських наукових робіт. За період 2019-2024 року переможцями різних міжнародних конкурсів стали 47 студентів нашого університету. Декілька з таких конкурсів, як: Міжнародний студентський професійний творчий конкурс «Аграрні науки і продовольство-2023» 3 переможця; Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» 7 переможців»; у Міжнародному студентському конкурсі наукових робіт (Кременчук) 20 переможців; виборов «бронзу» конкурсу студентських проєктів Lviv Startup Fest cтартап НТУ «ХПІ» Prominchik; посів перше загальнокомандне місце серед закладів вищої освіти у фіналі Міжнародної студентської олімпіади у сфері інформаційних технологій «IT-Universe-2023; у глобальному хакатоні IEEExtreme отримано 2-е місце у світі із загального інженерного програмування IEEExtreme16.0; участь і перемога у Всеукраїнському кейс-чемпіонаті, який організовано USAID; НТУ «ХПІ» став організатором першого міжнародного кросуніверситетського IT кейс-чемпіонату «Business Innovation Challenge» (BIC1.0), за підсумками BIC1.0, усі три призові місця — переважно у студентів ХПІ; у проєкті «Ігри заводів батл університетів» від UGEN наші студенти посіли I місце.

Студенти Харківського Політеху постійно приймають участь у проєкті Міжнародної академічної мобільності Еразмус+ від Європейського Союзу.

Стипендію Президента України отримують 4 студента, стипендію Верховної Ради України – 4 студента, Обласну персональну стипендію ім. О.С. Масельського отримують 3 студента.

На базі НТУ «ХПІ» проводяться 15 студентських конференцій та семінарів міжнародного, всеукраїнського та регіонального рівня.

Молоді вчені.

Радою молодих вчених НТУ «ХПІ» проводиться щорічна Міжнародна науково-практична конференція магістрантів та аспірантів «Теоретичні та практичні дослідження молодих вчених». Конференція проходить за 7 секціями. Щороку в ній приймають участь більше 100 учасники з різних закладів освіти України та з закордону.

За підтримки ректора щороку проходить навчання 30 молодих науковців англійській мові з подальшим складанням іспиту на рівень знань.

Радою молодих вчених НТУ «ХПІ» проводиться конкурс «Кращий молодий вчений НТУ «ХПІ», конкурс проходить за 7 секціями. За цей час молоді вчені отримували премії, грамоти та інші заохочення матеріального та не матеріально характеру.

Молоді вчені вигравали конкурси на фінансування наукових розробок за держбюджетними темами та НФДУ.

Молодими вченими з 2023 року започатковано школу грантрайтингу, в якій проходить навчання аспірантів та співробітників НТУ «ХПІ» з написання грантів.

Представники РМВ отримували премії Президента України для молодих вчених – 6 вчених, премії Верховної ради України для молодих вчених – 6 вчених, стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених – 5 вчених та стипендії Верховної ради України для молодих вчених докторів наук – 3 вчених, є Лауреат іменної стипендії Верховної Ради України для молодих вчених-докторів наук за 2021 рік.

Scroll to Top